Lukio

 

Tiedote 20.3.2020

Valtioneuvoston päätösten ja aluehallintoviraston määräyksen johdosta Tuusniemen lukion ja yhtenäiskoulun lähiopetuksen keskeytys jatkuu 13.4.2020 saakka.

Poikkeuksena määräyksestä koulujen on kuitenkin järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi koulujen on järjestettävä erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Koulutyön suunnittelua varten pyydän huoltajia välittömästi ilmoittamaan, jos lapsillanne on näillä perusteella tarve lähiopetukseen. Tarvitsemme tiedot kouluun mahdollisesti tulevista lapsista ja heidän lähiopetustarpeensa perusteluista välittömästi. Ilman näitä tietoja emme opetuksen lisäksi pysty järjestämään esimerkiksi koulukuljetuksia tai kouluruokailua.

 

Etäopetuksen aloittaminen, tiedote 16.3.2020

Tuusniemen lukio ja yhtenäiskoulu keskeyttää lähiopetuksen ajalla 17.-20.3.2020. Toimenpiteellä pyrimme varmistamaan kevään ylioppilaskirjoitusten sujuvan ja turvallisen toteuttamisen. Samalla hidastamme korona- ja kausi-influenssavirusten leviämistä. Ohjeistamme opiskelijoita ja oppilaita koulunkäynnin jatkamisesta loppuviikon aikana kotona.

Tiedossamme ei ole varmistuneita altistumisia koronavirukselle, mutta haluamme ryhtyä riittäviin varotoimiin ajoissa. Sairastuvuus on kuitenkin lähipäivien aikana todennäköisesti kasvussa. Suomen hallitus on antamassa lisäohjeita tilanteeseen vielä tämän päivän aikana. Seuraamme niitä ja muita viranomaismääräyksiä ja toimimme niiden mukaan. Tällä hetkellä suunnitelmamme on jatkaa tavallista koulutyötä maanantaina 23.3..

Tiedotamme mahdollisista muutoksista edelleen ensisijaisesti Wilman välityksellä.

Janne Karttunen
Tuusniemen lukion ja yhtenäiskoulun rehtori

 

Tuusniemen lukio on pieni ja viihtyisä yleislukio. Oppilaita lukiossamme on noin 50. Tarjoamme oppilaidemme käyttöön uudistuneet, viihtyisät ja valoisat tilat sekä kannettavat tietokoneet koko lukio-opiskelun ajaksi.

 

Lukiossamme on kaksi abittiluokkaa, joissa valmennamme oppilaitamme sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin. Oppilaidemme käytössä on monipuoliset oppimisympäristöt (esim. Moodle, Classroom), mahdollisuus kansainvälisiin projekteihin sekä itsenäiseen opiskeluun normaalin opiskelun ohella.  Oman lukiomme kurssitarjonnan lisäksi opiskelijat voivat suorittaa opintoja monipuolisesta Iso-verstaan verkkokurssien valikoimasta.  

 

Valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi voit Tuusniemen lukiossa suorittaa koulukohtaisia soveltavia kursseja, kuten  ilmaisutaidon kurssin, Lapin vaelluskurssin taikka kansainvälisyyskurssin, johon sisältyy vierailu saksalaiseen ystävyyskouluun Hamelnin Schiller-Gymnasiumiin sekä toimiminen isäntäperheenä ystävyyskoulun opiskelijoille heidän vieraillessaan Tuusniemellä.   

 

Pienessä lukiossa kaikki tuntevat toisensa ja opiskelijat saavat helposti apua ja tukea opiskeluunsa sekä muilta opiskelijoilta että opettajilta.

 

Koska suuri osa lukiomme opiskelijoista asuu pitkän koulumatkan päässä, Tuusniemen kunta tukee matkakustannuksia maksamalla Kelan koulumatkatuen omavastuun, jolloin koulumatkat ovat opiskelijoille maksuttomia.

 

 

Rehtori
Janne Karttunen
040 5721 867
janne.karttunen(at)tuusniemi.fi

Apulaisrehtori
Eevariitta Jäntti
044 7209 905
eevariitta.jantti(at)tuusniemi.fi

Koulusihteeri
Senja Puodinketo
040 4861 922
senja.puodinketo(at)tuusniemi.fi

 

Toimistosihteeri

Sirpa Piiroinen

040 5383 634

sirpa.piiroinen(at)tuusniemi.fi

 
koulutoimisto(at)tuusniemi.fi
(koulutoimiston sähköposti ohjautuu rehtorille ja toimistosihteerille)
 
Posti- ja käyntiosoite
Tuusniemen kunta
Koulutoimisto
Keskitie 34 - 38
71200 Tuusniemi