Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa osoitteessa http://www.tuusniemi.fi.

Verkkosivuston saavutettavuutta olemme arvioineet SortSite-ohjelmiston avulla ja yhteistyössä sivuston toteuttajien Visma Consulting Oy:n ja Istekki Oy:n kanssa. Sivustoon on tehty erillinen saavutettavuuden arviointi Istekki Oy:n toimesta.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Verkkosivusto on julkaistu vuonna 2019 osittaiseen käyttöön, varsinainen käyttöönotto tapahtui vaiheittain. Palvelu lanseerattiin tuotantokäyttöön 06/2017, saavutettavuuskorjaukset sivustolle tehtiin 08-09/2020.

Verkkosivustomme vastaa suurelta osin WCAG 2.1 -saavutettavuusohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerejä. seuraavat puutteet on tunnistettu, nämä korjataan sisällön päivityksen yhteydessä.

  • Verkkosivustolla olevat kaikki lomakkeet (3. osapuolen toimittamat) eivät ole saavutettavia

  • ​Useilla sivuilla on liitteinä pdf-dokumentteja. Näitä ei ole tehty saavutettavuuden menetelmiä käyttäen ja niiden saavutettavuudessa on puutteita. Liitettäessä sivustolle uusia pdf-dokumentteja saavutettavuus tullaan huomioimaan.​

  • Ruudunlukija ei osaa kuvata kaikkien kuvaelementtien sisältöä

Saavutettavuuspalaute

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle os. hallinto@tuusniemi.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000