Retkeilyreitistöt

 

Seinävuoren rotkolaakson kierto

Seinävuoren rotkolaakson ympäri kulkee 2,5 km:n pituinen, paikka paikoin vaativa reitti. Lähtö ja paluu Rotkolaakson kotalaavulle.
Seinävuoren kartta (piirretty, Tupu Vuorinen)
Rotkolaakson kierto, kartta

Seinävuori - Mäkimaja - Ahvenlampi - Kaavinkoski

Seinävuoren rotkolaaksosta kulkee retkeilyreitti, noin 20 km, Mäkimajan ja Ahvenlammen laavujen kautta Kaavinkosken kodalle. 

Retkikartta.fi -palvelusta löytyy karttapohja, johon on merkitty Tuusniemen retkeilyreittejä ja niiden palveluja. Valitse ensin paikannimihaun kautta Tuusniemi, ja sitten Karttataso -kohdasta reittejä, opasteita, luontokohteita ym. kiinnostuksesi mukaan. Alla kuva, jonka mukaisia karttoja Retkikartan kautta voi tulostaa.


Koillis-Tuusniemen alueen kyläyhdistys on tehnyt alueesta oman palvelukartan. Se löytyy tästä linkistä.
 

Luostarivaellus, Etelä-Tuusniemi

Luostarivaellus alkaa Tuusniemen puolella Särkeisen kodalta jatkuen Lintulan luostariin (noin 7 km) ja Valamoon asti (noin 27 km). Reitti on uusittu ja korjattu Tuusniemen osalta kesällä 2011 ja Heinäveden osalta kunnostustyöt on saatu valmiiksi kesällä 2012.

Luostarivaellus, kartta

Kyläkiekka, Hiidenlahti


Kyläkiekan 3,3 km:n pituinen reitti sijaitsee Hiidenlahdella. Kyläkiekka on enimmältä osalta maantietä. Metsätaipaleen läpi opastaa vajaan kilometrin pituinen luontopolku. Tukikohtana toimii kotarakennus Koivulahden pohjukassa.

Kyläkiekan kartta

Kyläkiekan esite
 

 

 

 

Vapaa-aikasihteeri
Sirkku Kumpulainen
040 8457 266
sirkku.kumpulainen(at)tuusniemi.fi