Nuorten kesätyöt

Tuusniemen kunta välittää vuonna 2009 tai sitä ennen syntyneille 15-21 -vuotiaille tuusniemeläisille nuorille kesätyöharjoittelupaikkoja yrityksiin, yksityisille henkilöille, järjestöille sekä kunnan toimipisteisiin. 

 

Kesätyöharjoittelulomakkeen voi täyttää tästä linkistä 9.4.2024 mennessä. Lomake toimii sähköisesti.

 

Paperilomakkeen saa myös halutessaan nuorisotila Päätalolta. Paperiset lomakkeet tulee palauttaa viimeistään 9.4.2024. Osoite on Tuusniemen kunta, Keskitie 22, Nuorten kesätyöt, 71200 Tuusniemi. Hakemuksen voi myös jättää kunnantalon ulko-oven luona olevaan kunnan postilaatikkoon kirjekuoressa, johon on kirjoitettu edellä mainitut osoitetiedot. Hakuajan jälkeen tulleita lomakkeita ei hyväksytä.

 

Kesätyöharjoittelulomakkeen voi palauttaa kuntaan ilman ennakkoon sovittua työpaikkaa. Tällöin nuorelle ilmoitetaan vapaista kesätyöharjoittelupaikoista hakuajan päätyttyä. Nuori voi myös sopia kesätyöharjoittelupaikasta työnantajan kanssa jo kesätyöharjoittelun hakuajan aikana, ja toimittaa työnantajan tiedoilla varustetun lomakkeen (sähköisen tai paperisen) kuntaan. Vaikka nuori olisi jo palauttanut kesätyöharjoittelulomakkeen kuntaan, voi kesätyöharjoittelupaikan etsintää jatkaa samaan aikaan. Kesätyöharjoittelupaikan löydyttyä voi ottaa yhteyttä nuoriso-ohjaajaan, jolloin aiemmin saapuneeseen hakemuslomakkeeseen voidaan liittää työnantajan tiedot.

 

Erillinen kesätyöharjoittelun sopimuspohja toimitetaan työharjoittelijalle hakuajan päätyttyä, jolloin nuori ja työnantaja yhdessä täyttävät sopimuksen. Allekirjoitettu sopimus toimitetaan kuntaan, ja nuorelle ja työnantajalle toimitetaan siitä kopiot ennen kesätyöharjoittelun alkamista.

 

Kunnan toimipaikkoihin nuoren on mahdollista saada 15 työpäivää, muiden tahojen työpaikkoihin 25 työpäivää. Nuorella voi olla useampikin työpaikka, kunhan työpäivien yhteislukumäärä ei ylitä sallittua 25 työpäivää.

Nuori saa palkkaa 35 euroa / päivä (alle 18-vuotiaat) ja 40 euroa / päivä (yli 18-vuotiaat). Lisäksi maksetaan 9 % lomakorvaus. Työpäivän pituus on kuusi työtuntia. Työharjoittelijan verotuskunta on oltava Tuusniemi. Työharjoittelupaikka voi olla myös Tuusniemen kunnan ulkopuolelta.

Työharjoittelupaikan omistaja sitoutuu maksamaan Tuusniemen kunnalle 27 euroa (alle 18-vuotiaan) ja 30 euroa (yli 18-vuotiaan) tekemää työpäivää kohti. Kunta huolehtii muista työnantajamaksuista. Kunta laskuttaa työharjoittelupaikkoja alkusyksystä.

Nuorille työharjoittelupaikkoja voivat tarjota siis yksityiset ihmiset, järjestöt tai yritykset. Kesätyöharjoittelijaa tarvitsevien tahojen kannattaa ilmoittautua Hanna Miettiselle sopivan nuoren löytämiseksi tehtävään.

Lisätietoja nuorten kesätyöharjoittelusta saa nuoriso-ohjaaja Hanna Juutilaiselta, 
p. 0400 376 854 tai hanna.juutilainen(at)tuusniemi.fi

 

Posti- ja käyntiosoite
Keskitie 22, 71200 Tuusniemi


Vapaa-aikasihteeri
Tomi Kervinen
040 8457 266
tomi.kervinen@tuusniemi.fi

Nuoriso-ohjaaja
Etsivä nuorisotyöntekijä
Hanna Juutilainen
0400 376 854
hanna.juutilainen@tuusniemi.fi

Nuoriso-ohjaaja
Tomi Saario
044 7209 072
tomi.saario@tuusniemi.fi