Seinävuoren rotkolaakso

 

Seinävuoren rotkolaakso on jylhyydessään näkemisen arvoinen luontonähtävyys. Luonto on vuosituhansien kuluessa muovannut uskomattoman taideteoksen, jonka vaikuttavuus tulee esille vasta itse paikan päällä koettuna.

Kallionhalkeamaan syntynyt ja viimeisimmän jääkauden aikana, noin 10 000 - 12 000 vuotta sitten, muovautunut rotko on noin 500 metriä pitkä, 20 - 40 metriä leveä ja korkeimmalla kohdallaan jopa 25 metriä syvä. Rotkolaakso rauhoitettiin vuonna 1964 luonnonsuojelulain nojalla luonnonsuojelualueeksi.

Rotkolaakson retkeilykohteessa on hyvä varustelutaso: kookas laavu nuotiopaikkoineen, grillikota, näköalatasanne, laituri, opastustaulut, puuliiteri sekä käymälä. Näköalatasanne, laavu ja laituri ovat esteettömiä. Lammen toiselta puolelta löytyy myös pienempi laavu nuotiopaikkoineen ja käymälä. Jos sattuu onki matkaan, lammesta voi mato-onkia kaloja.


Rotkolaakson ympäri kiertää noin 2,5 kilometrin pituinen retkeilyreitti. Reitti on osin melko vaativa. Opastettu polku kulkee paikoitellen läheltä rotkon reunaa, joten etenkin lasten kanssa reitillä kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Rotkolaaksosta voi myös patikoida Kaavinkoskelle saakka Mäkimajan ja Ahvenlammen laavujen kautta. Matkaa kertyy noin 20 kilometriä.

Paikan suosiosta johtuen Seinävuorentiellä on talvikunnossapito. Tie aurataan ns. alaparkkipaikalle asti, sekä tehdään pisto huoltorakennuksen edestä kodalle. Tietä ei aurata ylös näköalatasanteelle.

Seinävuoren rotkolaakso löytyy osoitteesta Seinävuorentie, 71200 Tuusniemi. Kohteeseen on opastus valtatie 9 varrelta sekä Joensuusta että Kuopiosta päin tultaessa.

Linkki: Seinävuoren Rotkolaakso  (video)
Linkki: Seinävuoren Rotkolaakson kierto  (kartta)

 

Matkailuneuvonta ja caravanalue kesäisin:

Satamakahvila

Mustolantie 5, 71200 Tuusniemi

+35817 661 555

Matkailuneuvonta talviaikaan:

Tuusniemen kunta

Keskitie 22, 71200 Tuusniemi
+35840 4861 900
sari.joutsen(at)tuusniemi.fi