Retkeilyreitistöt

 

Seinävuoren rotkolaakson kierto

Seinävuoren rotkolaakson ympäri kulkee 2,5 km:n pituinen, paikka paikoin vaativa reitti. Lähtö ja paluu Rotkolaakson kotalaavulle.
Seinävuoren kartta (piirretty, Tupu Vuorinen)
Rotkolaakson kierto, kartta

Seinävuori - Mäkimaja - Ahvenlampi - Kaavinkoski

Seinävuoren rotkolaaksosta kulkee retkeilyreitti, noin 20 km, Mäkimajan ja Ahvenlammen laavujen kautta Kaavinkosken kodalle. 

Seinävuori-Kaavinkoskivaellus, kartta

Retkikartta.fi -palvelusta löytyy karttapohja, johon on merkitty Tuusniemen retkeilyreittejä ja niiden palveluja. Valitse ensin paikannimihaun kautta Tuusniemi, ja sitten Karttataso -kohdasta reittejä, opasteita, luontokohteita ym. kiinnostuksesi mukaan. Alla kuva, jonka mukaisia karttoja Retkikartan kautta voi tulostaa.

Koillis-Tuusniemen alueen kyläyhdistys on tehnyt alueesta oman palvelukartan. Se löytyy tästä linkistä.
 

Luostarivaellus, Etelä-Tuusniemi

Luostarivaellus alkaa Tuusniemen puolella Särkeisen kodalta jatkuen Lintulan luostariin (noin 7 km) ja Valamoon asti (noin 27 km). Reitti on uusittu ja korjattu Tuusniemen osalta kesällä 2011 ja Heinäveden osalta kunnostustyöt on saatu valmiiksi kesällä 2012.

Luostarivaellus, kartta

Kyläkiekka, Hiidenlahti


Kyläkiekan 3,3 km:n pituinen reitti sijaitsee Hiidenlahdella. Kyläkiekka on enimmältä osalta maantietä. Metsätaipaleen läpi opastaa vajaan kilometrin pituinen luontopolku. Tukikohtana toimii kotarakennus Koivulahden pohjukassa.

Kyläkiekan kartta

Kyläkiekan esite
 

 

 

 

Matkailuneuvonta ja caravanalue kesäisin

Juojärven Helmi (satamapaviljonki)

044 7209 014

 

Matkailuneuvonta talviaikaan:

toimistosihteeri
Sari Joutsen
040 4861 900
sari.joutsen(at)tuusniemi.fi