Nuorten kesätyöt

Tuusniemen kunta välittää vuosittain 16-21-vuotiaille tuusniemeläisille nuorille kesätyöharjoittelupaikkoja yrityksiin, yksityisille henkilöille, järjestöille sekä kunnan toimipisteisiin.
 
Kesätyöharjoittelulomakkeita voi tulostaa tästä linkistä tai hakea K-Market Tuusniemen tuulikaapissa sijaitsevalta kunnan mainospöydältä kaupan aukioloaikoina.
 

Lomakkeet tulee palauttaa viimeistään perjantaina 8.5.2020. Osoite on Tuusniemen kunta, Keskitie 22, Nuorten kesätyöt, 71200 Tuusniemi. Hakemuksen voi myös jättää kunnantalon ulko-oven luona olevaan kunnan postilaatikkoon. Hakemusta ei voi jättää sähköisesti. Hakuajan jälkeen tulleita lomakkeita ei hyväksytä.

Kesätyöharjoittelulomake toimii sekä hakemuksena että sopimuksena. Nuori voi siis palauttaa lomakkeen ilman sovittua työpaikkaa, tai tehdä kesätyöharjoittelusopimuksen työnantajan kanssa ja toimittaa allekirjoitetun lomakkeen kuntaan. Kopiot sopimuksesta toimitetaan työharjoittelijalle ja työnantajalle ennen työharjoittelun alkamista.

Kunnan toimipaikkoihin nuoren on mahdollista saada 15 työpäivää, muiden tahojen työpaikkoihin 25 työpäivää. Nuorella voi olla useampikin työpaikka yksityisellä sektorilla, kunhan työpäivien yhteislukumäärä ei ylitä sallittua 25 työpäivää.

Nuori saa palkkaa 33 euroa / päivä (alle 18-vuotiaat) ja 38 euroa / päivä (yli 18-vuotiaat). Lisäksi maksetaan 9 %.n lomakorvaus. Työpäivän pituus on kuusi työtuntia. Työharjoittelijan verotuskunta on oltava Tuusniemi. Työharjoittelupaikka voi olla myös Tuusniemen kunnan ulkopuolelta.

Työharjoittelupaikan omistaja sitoutuu maksamaan Tuusniemen kunnalle 25 euroa (alle 18-vuotiaan) ja 28 euroa (yli 18-vuotiaan) tekemää työpäivää kohti. Kunta huolehtii muista työnantajamaksuista. Kunta laskuttaa työharjoittelupaikkoja alkusyksystä.

Nuorille työharjoittelupaikkoja voivat tarjota siis yksityiset ihmiset, järjestöt tai yritykset. Kesätyöharjoittelijaa tarvitsevien tahojen kannattaa ilmoittautua Hanna Miettiselle sopivan nuoren löytämiseksi tehtävään.

Lisätietoja nuorten kesätyöharjoittelusta saa nuoriso-ohjaaja Hanna Miettiseltä, 
p. 0400 376 854 tai hanna.miettinen(at)tuusniemi.fi
 

 
 

 

Posti- ja käyntiosoite
Keskitie 22, 71200 Tuusniemi

 

Vapaa-aikasihteeri

Antti Syrjäläinen

040 8457 266

antti.syrjalainen(at)tuusniemi.fi

 

Nuoriso-ohjaaja
Etsivä nuorisotyöntekijä

Hanna MIettinen
0400 376 854
hanna.miettinen(at)tuusniemi.fi