Ajankohtaista
Takaisin

TIEDOTE 30.4.2019, PUOLUSTUSVOIMIEN / KARJALAN LENNOSTON TESTAUS- JA TODENTAMISTAPAHTUMA 13. – 24.5.2019 MYÖS TUUSNIEMELLÄ

 

TIEDOTE 30.4.2019

                                                                                 

PUOLUSTUSVOIMIEN / KARJALAN LENNOSTON TESTAUS- JA TODENTAMISTAPAHTUMA 13. – 24.5.2019 MYÖS TUUSNIEMELLÄ

Puolustusvoimat / Karjalan lennosto on varannut tätä testaus- ja todentamistapahtumaa varten alueita myös Tuusniemen satama-alueelta ajalle 13. – 24.5.2019. Varatuilla alueilla ei sallita siviilien liikkumista ma-pe klo 9.00 -17.00 välisenä aikana.

Tuusniemen satama-alueella liikkuu varattuna aikana tapahtumaan osallistuvaa sotilashenkilöstöä sekä mahdollisesti sotilasajoneuvoja.

Sataman laiturissa saa olla jo sinne mahdollisesti tuodut veneet, mutta tapahtuman aikana laiturilla ei sallita siviilien liikkumista eikä täten veneitä voida tuoda laituriin.

Huhti-toukokuussa 2019 järjestettävän monikansallisen yhteisen tulenkäytön testaus- ja todentamistapahtuman Bold Quest 19.1 päätapahtumapaikka on Sodankylä.

Suomi johtaa yhteistyössä Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan (US Joint Staff) kanssa keväällä 2019 Bold Quest 19.1: een liittyvän Suomessa toteutettavan osuuden sekä osoittaa käyttöön tarvittavat alueet ja isäntämaatuen.

Päätapahtumapaikkana on Sodankylä, josta käsin Puolustusvoimat johtaa usealla paikkakunnalla Suomessa sekä ulkomailla tapahtuvaa testaus- ja tutkimustoimintaa yhteistyössä Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan kanssa. Tapahtumaan osallistuu tietoverkon välityksellä Suomen rajojen ulkopuolelta useita johtamispaikkoja, järjestelmiä sekä virtuaalisimulaattoreita.

Suomessa järjestettävä tapahtuma on osa Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan omistamaa ja johtamaa Bold Quest- testaus- ja todentamistapahtumien kokonaisuutta, jonka tavoitteena on teknisen yhteensopivuuden ja toimintatapamallien kehittäminen maalla, merellä ja ilmassa toimivien järjestelmien välillä.

Tulenkäyttöä edellyttävät testaukset toteutetaan Rovajärven ampuma-alueella. Lentotoiminta toteutetaan Rissalan ja Rovaniemen lentokentiltä Rovajärven alueelle ja Rissalan lähialueelle. Lisäksi käytetään muita tarvittavia maa-, meri- ja ilmavoimien harjoitusalueita sekä varuskunta-alueita Sodankylän, Rissalan, Riihimäen ja Pansion alueilla.

Suomesta tapahtumaan osallistuu noin 700 sotilasta. Ulkomaisia joukkoja odotetaan saapuvan kaikkiaan noin 1500 osallistujaa vajaasta 20 maasta. Tapahtumaan osallistuvat joukot ja järjestelmät vahvistetaan alkuvuodesta 2019.

Bold Questin tavoitteena on kehittää yhteisen johtamisen, valvonnan ja tulenkäytön toimintoja monikansallisessa operaatioympäristössä. Tapahtumassa testataan ja todennetaan maalla, merellä ja ilmassa toimivien tiedustelu-, valvonta- ja tulenkäyttöjärjestelmien toiminnallista ja teknistä yhteensopivuutta. Osa tulenkäytön todentamiseen liittyvistä ammunnoista on kovapanosammuntoja, osa simuloituja.

 

Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta https://puolustusvoimat.fi/boldquest