Tuusniemen perhetyö

 

Perhetyö on maksutonta, kokonaisvaltaista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä lapsiperheiden tukemista.

Perhetyötä voi saada esimerkiksi

  • vanhemmuuden tukemiseen

  • lasten hoidon ja kasvatuksen ohjaamiseen

  • kodin arjen ja arkirutiinien hallintaan

  • perheen toimintakyvyn vahvistamiseen uusissa tilanteissa

  • perheen vuorovaikutustaitojen tukemiseen

  • sosiaalisten verkostojen laajentamiseen

 

Vanhempia tuetaan lasten hoidossa, kasvatuksessa ja esim. päivärytmin löytämisessä. Vanhemmille annetaan tietoa lapsen kasvusta ja kehityksen vaiheista sekä ohjataan heitä mm. lapsen ruokailuun ja nukkumiseen liittyvissä asioissa.

Perhetyö on matalan kynnyksen palvelua ja perhetyötä tehdään pääasiassa perheiden kotona.  Perhetyöntekijä voi osallistua perheen tapaamiseen neuvolassa, varhaiskasvatuksessa tai koulussa. Neuvolasta, varhaiskasvatuksesta tai koulusta voidaan ohjata asiakkaaksi perhetyöhön.

Työskentely aloitetaan palvelutarpeen arvioinnilla, jossa selvitetään perheen tilanne kokonaisvaltaisesti. Perhetyön alkaessa käydään läpi vanhempien voimavaroja ja pohditaan asioita, joissa vanhempi tarvitsee mahdollista lisätukea.

Perhetyön toteuttamisesta laaditaan suunnitelma yhdessä perheen kanssa ja sitä arvioidaan säännöllisesti. Tarvittaessa perhe ohjataan myös muiden palvelujen piiriin. Perhetyön palveluarpeen arvioimiseksi voit ottaa yhteyttä sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään tai tuoda tarpeesi ilmi neuvolassa, varhaiskasvatuksessa tai koulussa.

 

Syöpäyhdistyksen palvelut lapsiperheille ja ajankohtaista

Syöpäyhdistys tarjoaa perheille psykososiaalista, taloudellista ja konkreettista tukea arkeen. Lisätietoja löydät nettisivuilta osoitteesta: https://www.pohjois-savonsyopayhdistys.fi/lapsiperheille/

Maaliskuussa aloittaa vertaistukiryhmä syöpään sairastuneille vanhemmille. Ryhmä kokoontuu Kuopion toimistolla joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo klo 13-15. Tapaamispäivät ovat 31.3., 28.4., 26.5. ja 30.6. Mahdollisuus myös etäosallistumiseen. Ryhmässä pääset jakamaan kokemuksia ja vaihtamaan ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Fuck Cancer ryhmä on tarkoitettu noin 18-35 vuotiaille nuorille aikuisille. Kevään kokoontumiset 25.3., 29.4., ja 27.5. Myös etänä. Lisätietoja saat nettisivuiltamme https://www.pohjois-savonsyopayhdistys.fi/kurssit-ja-ryhmat/vertaistukiryhmat/

Perheiden retkipäivä Pilpan majalle lauantaina 15.5. Ohjelmassa mukavaa yhdessä oloa, eväiden syöntiä ja leppoisaa tekemistä luonnossa.

Kesäpäivä perheille 19.6. Tervetuloa mukaan yhteiselle piknikille Korttelimuseoon!

Syyskuussa on mahdollisuus ottaa yhteistä aikaa parisuhteelle Tunneyhteyden vahvistaminen parisuhteessa kurssilla.

 
Sosiaalitoimisto
Keskitie 22, 71200 Tuusniemi
 

Sosiaalityöntekijä, lapsiperhepalvelut

Lastensuojelu

Lea Ruuskanen

040 4861 911

lea.ruuskanen(at)tuusniemi.fi

Voit laittaa minulle salattua sähköpostia linkistä:

https://www.turvaposti.fi/viesti/lea.ruuskanen@tuusniemi.fi

 

Sosiaaliohjaaja
Tuulia Voutilainen
044 7209 916
tuulia.voutilainen(at)tuusniemi.fi

Voit laittaa minulle salattua sähköpostia linkistä:

https://www.turvaposti.fi/viesti/tuulia.voutilainen@tuusniemi.fi