Asumispalvelut

 

Asumispalvelujen asukkaiden tapaaminen omaisten kanssa

 

Korona-aikaan asumispalvelujen asukkaat voivat tavata omaisiaan ja läheisiään asumisyksiköissä sopimalla vierailusta etukäteen hoitajien kanssa. Ulko-ovet on lukossa, joten vierailijan on soitettava ovikelloa. Kun hän tulee sisälle, niin hän ensin desinfioi kätensä ja sen jälkeen vierailijat saavat maskit. Vierailijat menevät omaisensa huoneeseen. Muualla talon sisällä ei saa liikkua.

Omainen voi viedä asukkaan ulkoilemaan.

 

Haluamme taata asukkaillemme ja heidän vierailleen turvallisen tapaamisen, joten:

•kysymme aina vierailijoilta, ovatko he terveitä (ei flunssan oireita) ja onko heidän ollut mahdollista altistua koronavirukselle viimeisten viikkojen aikana

•annamme yksiköistä vierailijoiden käyttöön kertakäyttöisen suu-nenäsuojaimen vierailun ajaksi

•tapaamisissa tulee huolehtia n. 2 metrin turvavälistä

 

 

Asumispalveluja järjestetään hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden tarvitseville vanhuksille, vammaisille ja kehitysvammaisille Tuusniemen palvelukeskuksessa.

Palvelukeskuksen esite

Palvelukeskus koostuu kolmesta eri yksiköstä

Tuomikoti:

Tuomikoti on 17-paikkainen ympärivuorokautista hoivaa vanhuksille ja vammaisille tarjoava asumisyksikkö. Lisäksi Tuomikodissa on neljä lyhytaikaisen asumisen paikkaa. Lyhytaikaisasumisella tuetaan kotona asumista. Tuomikodissa järjestetään päiväkeskustoimintaa kerran viikossa. 

Mäntykoti:

Mäntykoti on kahdeksan huoneen kokoinen pieni muistisairaille tarkoitettu asumisyksikkö.  Mäntykodin yhtä huonetta käytetään lyhytaikaiseen asumiseen. Mäntykodissa on yhteisinä tiloina tupakeittiö ja olohuone, josta on yhteys sisäpihalle, jossa asukkaat voivat ulkoilla.

Koivukoti:

Koivukodissa on 19 asuntoa kahdessa yksikössä, joista toisessa asuu kehitysvammaisia. Kehitysvammayksikön useat asukkaat käyvät arkipäivisin toimintakeskuksella päivä- tai työtoiminnassa. 

Asumispalveluihin hakeutuminen

Palvelukeskukseen haetaan vanhusten palveluohjausten kautta. Hakemus on tehtävä kirjallisesti. Asukkaiden kanssa tehdään vuokrasopimus ja heillä on mahdollisuus hakea Kelalta asumistukea. Lisäksi he voivat hakea eläkettä saavan hoitotukea Kelalta.

Palvelukeskuksen asukkaat asuvat vuokralla, omissa huoneissaan. Asukkaat sisustavat huoneensa omilla huonekaluillaan ja tekstiileillään. Palveluihin sisältyy asukkaan tarpeen mukainen hoito ja huolenpito, toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria-, vaatehuolto-, hygienia- ja siivouspalvelut, sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Asukkaille tehdään hoito- ja palvelusuunnitelmat yhdessä omaisten kanssa. Lisäksi järjestetään lyhytaikaista ja osavuorokautista hoivaa ikääntyneille ja tarvittaessa myös muille asiakkaille. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi hoidettavilla on mahdollisuus tulla hoitoon palvelukeskukselle.

 

                  

 

Palvelukeskus

Keskitie 29
71200 Tuusniemi
 
 
Palvelukeskuksen vastaava sairaanhoitaja
Ritva von Koch
044 7209 042
 
Tuomikodin sairaanhoitaja
040 5177 219
 

Mänty- ja Koivukodin sairaanhoitaja

Tiia Vainikka

044 720 9012

 
Tuomikoti hoitajat
044 7209 031

Mäntykoti hoitajat
040 486 1916
 
Koivukodin hoitajat (vanhuspuoli)
044 7209 028
 
Koivukodin hoitajat (kehitysvammayksikkö)
044 7209 009
 
Toimistosihteeri
Kirsti Lindholm
040 4861 915
 
 
Kiinteistönhoitaja
Jarno Kröger
040 5389 086
jarno.kroger(at)tuusniemi.fi