Tuusniemen kirjasto on Kuopion kaupunginkirjaston hallinnoima lähikirjasto.Voit lainata samalla kirjastokortilla kaikista Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteistä, sekä palauttaa lainasi mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

Kirjastomme on esteetön kirjasto, ulko-ovet avautuvat painikkeesta. Naisten wc on myös inva-wc, jossa on myös vauvan hoitotaso.

Tervetuloa omatoimikirjastoon

Kuopiossa on kuusi omatoimikirjastoa: Jynkän, Nilsiän, Karttulan, Puijonlaakson, Kaavin ja Tuusniemen omatoimikirjastot.

Omatoimikirjastossa asiakkaat voivat käydä myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita ja lukea lehtiä. Asiakkaat voivat myös uusia lainansa sekä tarkistaa varausten noutopaikat ja varausnumeron automaatilla. Tulostaminen ja kopiointi on mahdollista vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimiaikana kulkukorttina toimii Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortti. Lisäksi tarvitaan tunnusluku (PIN), joka on sama kuin verkkokirjaston tunnusluku. Mikäli sinulla ei ole PIN-koodia tai olet unohtanut sen, saat sen kirjastosta.

Sisään mennessä kirjastokortti käytetään oven vieressä olevassa lukijassa ja näppäillään PIN-koodi.

Omatoimiaikana jokaisen kirjastoon tulijan on kirjauduttava kirjautumisyksikössä erikseen.

Omatoimiajan alkaessa myös sisällä olevien asiakkaiden täytyy käydä kirjautumassa omatoimikirjastoon.

Asiakkaan tulee huolehtia, että ulkopuolisia ei pääse kirjastoon sisään tultaessa tai poistuttaessa ja, että ovi sulkeutuu ja lukittuu.

https://www.youtube.com/watch?v=cRiPQyHFomE (omatoimikirjaston ohjevideo)

Omatoimiajan päätyttyä kirjaston hälytysjärjestelmä aktivoituu, joten tilasta on poistuttava välittömästi. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan siitä koituvat kustannukset.

Asiakkaan mahdollinen lainauskielto ei estä omatoimikirjaston käyttöä. Kirjaston henkilökunta voi väliaikaisesti estää kirjautumisen omatoimiaikana häiritsevän käyttäytymisen vuoksi.

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Kuopion kaupunginkirjaston käyttösääntöjä ja huomioimaan kirjaston muut asiakkaat. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Vanhempien tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät tiloja omatoimisesti. Yleiset turvallisuusohjeet ovat nähtävissä kirjastoissa.

Omatoimikirjastossa asiakkaiden käytössä on
- langaton verkko.
- internet-päätteitä
- lainaus- ja palautusautomaatit.

 

Lainojen uusiminen ja varaaminen

Lainojen uusiminen ja varausten teko verkkokirjastossa edellyttää kirjautumista verkkokirjastoon. (https://kuopio.finna.fi/ ) Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortissa olevan tunnuksen ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat mistä tahansa Kuopion kirjastosta. Kirjautumaan pääset verkkokirjaston oikeasta yläkulmasta. Aineistoa voi varata mistä tahansa kaupunginkirjaston toimipisteestä. Varaaminen on nykyisin maksutonta.

Asiakkaiden käytössä on kaksi kappaletta nettipäätteitä sekä WLAN eli langaton verkko.

Nettipäätteillä on mahdollista ottaa mustavalkotulosteita A4 0,20 € / sivu.

Kirjastossa on mahdollista ottaa valokopioita:

  • mustavalkoinen A4 0,20 € /sivu

  • värillinen A4 1,00 € /sivu

Lehtilukusalissa olevalla päätteellä voit lukea ePressistä kymmeniä kotimaisia sanomalehtiä näköisversioina. ePress  ei ole etäkäyttöinen, eli voit käyttää palvelua vain kirjaston langattomassa verkossa tai asiakaskoneilla.

Kirjaston kotisivulle (verkkokirjastoon) pääset tästä.

 

Kirjastoautopalvelut tuotetaan Koillis-Savon kirjastoautolla haja-asutusalueiden asukkaille ja kouluille. Kirjastoauto liikennöi Tuusniemen kunnan alueella keskiviikkoisin.

Kirjastoauton aikataulut löydät tästä.

 

 

 

 

Tuusniemen kirjasto 

Keskitie 34-38

71200 Tuusniemi

040 486 1921

tuusniemi.kirjasto(at)kuopio.fi


Vastaava kirjastovirkailija
Ilpo Kasanen
040 486 1921
ilpo.kasanen(at)kuopio.fi


Kirjastovirkailija
Jaana Kasanen

040 486 1921

jaana.kasanen(at)kuopio.fi

 

Kirjastoauto
0400 171 498