Tuusniemen kirjasto on Kuopion kaupunginkirjaston hallinnoima lähikirjasto.Voit lainata samalla kirjastokortilla kaikista Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteistä, sekä palauttaa lainasi mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

Kirjastomme on esteetön kirjasto, ulko-ovet avautuvat painikkeesta. Naisten wc on myös inva-wc, jossa on myös vauvan hoitotaso.

Lainojen uusiminen ja varaaminen

Lainojen uusiminen ja varausten teko verkkokirjastossa edellyttää kirjautumista verkkokirjastoon. (https://kuopio.finna.fi/ ) Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortissa olevan tunnuksen ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat mistä tahansa Kuopion kirjastosta. Kirjautumaan pääset verkkokirjaston oikeasta yläkulmasta. Aineistoa voi varata mistä tahansa kaupunginkirjaston toimipisteestä. Varaaminen on nykyisin maksutonta.

Asiakkaiden käytössä on kaksi kappaletta nettipäätteitä sekä WLAN eli langaton verkko.

Nettipäätteillä on mahdollista ottaa mustavalkotulosteita A4 0,20 € / sivu.

Kirjastossa on mahdollista ottaa valokopioita:

  • mustavalkoinen A4 0,20 € /sivu

  • värillinen A4 1,00 € /sivu

Lehtilukusalissa olevalla päätteellä voit lukea ePressistä kymmeniä kotimaisia sanomalehtiä näköisversioina. ePress  ei ole etäkäyttöinen, eli voit käyttää palvelua vain kirjaston langattomassa verkossa tai asiakaskoneilla.

Kirjaston kotisivulle (verkkokirjastoon) pääset tästä.

 

Kirjastoautopalvelut tuotetaan Koillis-Savon kirjastoautolla haja-asutusalueiden asukkaille ja kouluille. Kirjastoauto liikennöi Tuusniemen kunnan alueella keskiviikkoisin.

Kirjastoauton aikataulut löydät tästä.

 

 

 

 

Tuusniemen kirjasto 

Keskitie 34-38

71200 Tuusniemi

040 486 1921

tuusniemi.kirjasto(at)kuopio.fi


Vastaava kirjastovirkailija
Ilpo Kasanen
040 486 1921
ilpo.kasanen(at)kuopio.fi


Kirjastovirkailija
Jaana Kasanen

040 486 1921

jaana.kasanen(at)kuopio.fi

 

Kirjastoauto
0400 171 498