Info

Tuusniemen kunta sijaitsee Pohjois-Savossa, Itä-Suomen keskipisteessä, suuren ja puhdasvetisen, saarista ja niemistä rikkaan Juojärven äärellä. Sininen tie, valtatie 9, kulkee Tuusniemen kirkonkylän läpi. Kuopioon on matkaa 60 kilometriä ja Joensuuhun 75 kilometriä. Valtatie 9 vie 30 minuutissa lentokentälle.

Tuusniemi tarjoaa toimivat peruspalvelut asukkailleen ja lomailijoille.

Perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärien vastaanotto ja sairaala, löytyvät omasta kunnasta. Vanhusten palvelukeskus ja lasten päivähoito on laadullisesti ja toiminnallisesti hyvin järjestetty.

Tuusniemellä on yhtenäiskoulu, jossa on luokat 0-9, lukio, kirjasto ja kansalaisopisto. Vapaa-aikapalvelut tuottaa monipuolisia palveluita kaikille ikäryhmille.

Yhteistyö Kuopion kaupungin kanssa on lisääntynyt hyväksytyn kuntastrategian mukaisesti. Tuusniemi kuuluu ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat lisäksi Kaavi, Lapinlahti ja Rautavaara.

Tuusniemellä on tarjolla paljon laadukkaita tontteja ympärivuotiseen ja loma-asumiseen, sekä teollisuudelle. Kunnalla on lisäksi vuokra-asuntoja.