Asumispalvelut

Asumispalveluja järjestetään hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden tarvitseville vanhuksille, vammaisille ja kehitysvammaisille Tuusniemen palvelukeskuksessa.

 

Palvelukeskuksen esite

 

Palvelukeskus koostuu kolmesta eri yksiköstä

Tuomikoti:

Tuomikoti on 17-paikkainen ympärivuorokautista hoivaa vanhuksille ja vammaisille tarjoava asumisyksikkö. Lisäksi Tuomikodissa on neljä lyhytaikaisasumispaikkaa. Lyhytaikaisasumisella tuetaan kotona asumista. Tuomikodissa järjestetään Päiväkeskustoimintaa kerran viikossa.

Mäntykoti:

Mäntykoti on seitsemän huoneen kokoinen pieni muistisairaille tarkoitettu asumisyksikkö. Lisäksi Mäntykodissa on yksi lyhytaikaisasumispaikka. Mäntykodissa on yhteisinä tiloina tupakeittiö ja olohuone, josta on yhteys sisäpihalle, jossa asukkaat voivat kesäisin ulkoilla.

Koivukoti:

Koivukodissa on kaksi asumisyksikköä; toinen vanhuksille ja vammaisille ja toinen kehitysvammaisille. Koivukodissa on oma jakelukeittiö, jonne ruoka tulee keskuskeittiöltä. Vanhuksille ja vammaisille on 11 yhden hengen huonetta ja yksi pariskunnan huone ja lisäksi yksi lyhytaikaisasumispaikka.

Kehitysvammayksikössä on seitsemän yhden hengen huonetta. Kehitysvammayksikön asukkaat käyvät arkipäivisin toimintakeskuksella päivä- tai työtoiminnassa.

Asumispalveluihin hakeutuminen

Palvelukeskukseen haetaan vanhusten palveluohjausten kautta. Hakemus on tehtävä kirjallisesti. Asukkaiden kanssa tehdään vuokrasopimus ja heillä on mahdollisuus hakea Kelalta asumistukea. Lisäksi he voivat hakea eläkettä saavan hoitotukea Kelalta.

Palvelukeskuksen asukkaat asuvat vuokralla, omissa huoneissaan. Asukkaat sisustavat huoneensa omilla huonekaluillaan ja tekstiileillään. Palveluihin sisältyy asukkaan tarpeen mukainen hoito ja huolenpito, toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria-, vaatehuolto-, hygienia- ja siivouspalvelut, sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Asukkaille tehdään hoito- ja palvelusuunnitelmat yhdessä omaisten kanssa. Lisäksi järjestetään lyhytaikaista ja osavuorokautista hoivaa ikääntyneille ja tarvittaessa myös muille asiakkaille. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi hoidettavilla on mahdollisuus tulla hoitoon palvelukeskukselle.

Asumishakemus palvelukeskukselle

Asumistuki

Hoitotuki

Palvelukeskuksen ruokalista 2018-2019

                                      

 

Palvelukeskus

Keskitie 29
71200 Tuusniemi
 
Vanhustyön johtaja
Lea Mustonen
044 7209 042
lea.mustonen(at)tuusniemi.fi
 
Toimistosihteeri
Kirsti Lindholm
040 4861 915
kirsti.lindholm(at)tuusniemi.fi
 
Palvelukeskuksen vastaava sairaanhoitaja
Kaija Kareinen
040 5177 219
kaija.kareinen(at)tuusniemi.fi
 
Koivukodin vastaava sairaanhoitaja
044 720 9028
 
Palvelukeskuksen hoitajat
044 7209 012
hoitajat(at)tuusniemi.fi

Mäntykoti hoitajat
040 486 1916

Koivukodin hoitajat (kehitysvamma)
044 7209 009

Kiinteistönhoitaja
Jarno Kröger
040 5389 086
jarno.kroger(at)tuusniemi.fi
 
Ravitsemispäällikkö
Anne Keinänen
040 4861 914
anne.keinanen(at)tuusniemi.fi