Koillis-Tuusniemi

 
Perinteet ja luonto ovat eläväisen Koillis-Tuusniemen kyläyhdistyksen vaalimat vahvuudet. Kyläyhdistyksen alue koostuu neljästä pienestä kylästä Tuusniemen kunnassa: Ohtaanniemi, Petäjämäki, Konttimäki ja Loukeinen.

Kyläalue on luonnonkaunista maalaismaisemaa, jossa metsien keskellä avautuvat peltomaisemat vuorottelevat järvien ja lampien kanssa. Kylän alueella sijaitsee pohjois-savolaisittain merkittävä luontokohde: Seinävuoren Rotkolaakson luonnonsuojelualue.

Vuonna 2000 Koillis-Tuusniemi valittiin Pohjois-Savon Vuoden kyläksi. Kyläyhdistyksen toiminnan tulosta ovat muun muassa keskitetyn vesihuoltojärjestelmän ja saunapirtin valmistuminen kylälle sekä kirja Neljän kylän tarina.

Perinteinen maa-ja metsätalouteen nojaava elämänmuoto on edelleen vallitseva. Kylillä on erikoistuttu myös maaseutumatkailuun, marjanviljelyyn sekä muuhun pienyritystoimintaan. Kylän asukasluku on 186.


Seinävuoren rotkolaakso

Rotkolaakso, peruskalliossa tapahtuneen  siirroksen seurauksena syntynyt tektoninen laakso, kulkee pohjois-eteläsuuntaisesti. Se  on noin 500 metriä pitkä, 20-40 metriä leveä ja syvyyttä sillä on paikoitellen jopa 25 metriä.

Rotkolaakso ja sen välitön ympäristö on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla vuonna 1964 yksityismaiden luonnonsuojelualueeksi. Päätöksen tavoitteena oli suojella Rotkolaakso ja Pieni-Seinälammen rantaan rajoittuvat silokalliot maiseman säilyttämiseksi.


Patikointireitti Seinävuori-Ahvenlampi-Kaavinkoski ( noin 20 km)

Seinävuoren varustetaso: hirsikota 30 hengelle, puucee, jätepiste, puuvaja, laituri Seinälammella. Lisäksi näköalatasanne rotkon reunalla ja autotie perille.
Ahvenlammella yleinen laavu, Kaavinkoskella yleinen kota ja kyläyhdistyksen savusauna.

 

Koillis-Tuusniemen kyläyhdistys


Puheenjohtaja
Matti Rahunen
0400 340 684
mattirahunen(at)gmail.com

Kyläyhdistyksen kotisivut:
koillistuusniemi.blogspot.fi