Hoitotakuu

 

Hoitotakuurajat 

Hoitotakuu takaa asiakkaalle välittömän yhteyden terveyskeskukseen arkisin sen aukioloaikana, käytännössä mahdollisuuden puhelinpalveluun ja -neuvontaan. Hoito toteutetaan kiireellisyysarvioon perustuen joko heti tai kiireettömissä tapauksissa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa hoidon tarpeen arviosta.

Sairaalassa hoidon tarve arvioidaan kolmessa viikossa. Jos lääkäri toteaa potilaan tarvitsevan hoitoa sairaalassa, alkaa hoito kuuden kuukauden kuluessa.

Hoitotakuutiedotteet

Elokuu 2022: Hoitotakuu toteutuu Tuusniemellä

Hoitotakuu toteutuu Tuusniemen terveyspalveluissa.  Vastaanottopalvelujen hoidontarpeen arviointi toteutuu vastaanotoilla lain mukaisesti kolmen vuorokauden sisällä. Ajanvarausvastaanoton kiireetön hoito toteutuu alle 1kk sisällä hoidonarviosta suurimmalla osalla hoidetuista potilaista ja lopuillakin1-2kk sisällä.

Vastaanottopalvelujen kiireellinen hoito annetaan heti terveyskeskuksessa, Kuopion akuutti ilta- ja viikonloppuvastaanotolla, Juankosken ilta – ja viikonloppuvastaanotolla tai KYS:n päivystyksessä.

Kuntoutuspalveluissa, mielenterveyspalveluissa sekä sairaalapalveluissa hoitotakuu on toteutunut. Lastenneuvolan sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon tarkastuksissa on viivettä.

Hoitotakuun toteutumisesta tiedotetaan kolme kertaa vuodessa: huhtikuussa, elokuussa ja joulukuussa. Seuraava hoitotakuutiedote julkaistaan joulukuussa 2022.