Avoinna Tänään
11.11.2019
Kunnantalo
9-15
040 4861 900
Tuusniemen terveyskeskus
8-16
044 7183 005
Kirjasto
12-19 (12-13 itsepalveluna)
040 486 1921
Ajankohtaista
Takaisin

Tiedote GTK:n lentomittauksista Tuusniemi-Riistavesi-Vehmersalmi alueella

 

GTK tekee mittauslentoja vehmersalmen alueella

Geologian tutkimuskeskus (GTK) kartoittaa lentomittauksin kallioperää Vehmersalmen ympäristössä, alueella joka kattaa osia Kuopion, Tuusniemen ja Leppävirran kunnista (ks. liitekartta). Mittaukset ovat osa GTK:n Akkumineraaliprojektin kyseisellä alueella tekemiä kallioperätutkimuksia. Mittauslennot alkavat 9.9. alkavalla viikolla ja kestävät lentosäästä riippuen noin viikon. Tarkka aloituspäivä riippuu edellisten työmaiden ja siirtolentojen kestosta. Lennot toteuttaa ABI Holdings limited -yhtiö.

Twin Otter (DHC-6) lentokoneeseen asennettu laitteisto mittaa maan painovoimakentän muutoksia. Mittausten tuloksia käytetään kallioperän rakenteiden suurten rakenteiden selvittämiseen sekä geologisen kartoituksen tukena. Mittauksessa lentokorkeus on noin 80–100 metriä maanpinnan yläpuolella. Lentokone lentää itä-länsi suuntaisia mittauslinjoja pitkin noin 500 metrin välein. Lentojen tukikohtana toimii Kuopion Rissalan lentokenttä. Koneesta ei aiheudu merkittävää tai pitkäkestoista meluhaittaa, mutta poikkeuksellisen matala lentokorkeus herättää huomiota.

Lisätietoja tutkimuksista:

Geologi Perttu Mikkola, Geologian tutkimuskeskus, puh. 029 5033 760.

Geofyysikko Heikki Salmirinne, Geologian tutkimuskeskus, puh. 029 5034 235.

Akkuprojektin kotisivut: http://projects.gtk.fi/akku

Twin Otter (DHC-6) lentokoneen mittalaitteisto mittaa maan painovoimakentän muutoksia. Kuva © ABI Holdings Limited.

Liite: Tutkimusalueen kartta

 


Tapahtumat

SEURAA MEITÄ SOMESSA:

 

Ilmoitustaulu

Kuulutus kaavaehdotusten nähtävillä olosta Suvas-Kosula ja Teollisuusalueen kaavamuutos 21.10.2019

  Kuulutus kaavaehdotusten nähtävillä olosta Suvas-Kosula ja Teollisuusalueen kaavamuutos   Suvas-Kosula, vastine Suvas-Kosula rantaosayleiskaavan muutoksesta ...

Kuulutus, JUOJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN MAANOMISTAJIEN KUULEMISET

  JUOJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN MAANOMISTAJIEN KUULEMISET KUULUTUS Juojärven rantaosayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Päivitetyt jätehuoltomääräykset 1.4.2019 alkaen

    https://www.jatelautakunta.fi/fi/kuulutukset-1/

Vuosikuulutus 2019

  Vuosikuulutus 2019

Tervetuloa Tuusniemelle

 

Tervetuloa Tuusniemelle vaikka asumaan ja yrittämään viihtyisään ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Kunnassamme on hyvät ja toimivat peruspalvelut. Kotisivuiltamme löydät myös lisää tietoa hyvistä ja edullisista tonteistamme. Tuusniemellä voit asua ja yrittää rauhallisessa maaseutuympäristössä, josta kuitenkin on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Kuopioon ja Joensuuhun. Oheisesta skyview –esityksestä pääset näkemään hienoja kuvia kesäisestä Tuusniemestä.

Timo Kiviluoma

kunnanjohtaja