Avoinna Tänään
29.01.2022
Kunnantalo
Suljettu
040 4861 900
Tuusniemen terveyskeskus
Suljettu
044 7183 005
Kirjasto
Suljettu
040 486 1921
Visit Tuusniemi
Suljettu
041 317 6783

Takaisin

Pohjois-Savon Kulttuurirahaston tunnustuspalkinto Tuusniemen kunnalle kulttuurimyönteisyydestä

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto Tiedote 1.12.2021

Pohjois-Savon Kulttuurirahaston tunnustuspalkinto Tuusniemen kunnalle kulttuurimyönteisyydestä

Pohjois-Savon Kulttuurirahasto myöntää kuvanveistäjä Eemil Halosen Sotkottaret -patsaan Tuusniemen kunnalle tunnustuspalkintona kunnan kulttuurimyönteisyydestä ja ansiokkaasta työstä kulttuuri- ja taide-elämän kehittämiseksi ja tukemiseksi. Perusteluissaan rahasto tuo erityisesti esille kunnan 150-juhlavuoteen liittyneen, paikallisin voimin tehdyn Duus-elokuvan. Elokuva on pienen kunnan iso teko, joka on omaleimainen ja yhteishenkeä tiivistänyt produktio.
Duus-elokuvan valmistaminen korona-aikana on vaatinut rohkeutta, uskoa yhteiseen tekemiseen sekä on osaltaan luonut vahvaa yhteishenkeä, omaleimaisuutta ja ylpeyttä kotiseutua kohtaan. – Elokuva on tehty suurelta osin talkoohengessä. Se on mitä suurimmissa määrin kotiseututyötä, jota Pohjois-Savon rahasto mielellään tukee. Lisäksi elokuva tarinallistaa ja elävöittää historiaa, rahaston hoitokunnan puheenjohtaja Anitta Mahonen toteaa.

Taiteilija Eemil Halosen teos Sotkottaret on Pohjois-Savon rahaston kiertävä tunnustuspalkinto

Pohjois-Savon rahasto hankki pronssisen patsaan vuonna 1975 Halosten Museosäätiöltä ja teki siitä maakuntarahaston kiertävän tunnustuspalkinnon. Patsashankinta rahoitettiin H. J. Aminoffin nimikkorahastosta. Patsaassa kuvatut sotkottaret ovat Kalevalan taruhahmoja, jotka kuuntelevat lumoutuneina Väinämöisen kanteleen säveliä.

Pohjois-Savon Kulttuurirahasto on myöntänyt Sotkottaret-patsaan vuodeksi kerrallaan pohjoissavolaiselle kunnalle tunnustuksena kulttuurimyönteisyydestä vuodesta 1976 alkaen. – Patsas myönnetään nyt ensimmäistä kertaa Tuusniemelle, mikä on meille suuri ilo. Patsas on vuosien saatossa ollut sijoitettuna lähes kaikissa pohjoissavolaisissa kunnissa. Toivomme myös, että vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto kannustaisi kaikkia toimialueemme kuntia tekemään kulttuurimyönteisiä tekoja ja linjauksia, rahaston asiamies Antti Niskanen kertoo. Patsas myönnettiin edellisen kerran v. 2019. Tuolloin sen sai Kuopion kaupunki, jossa se oli sijoitettuna Valtuustotalon aulaan koronan aiheuttamasta poikkeamasta johtuen aina näihin päiviin asti.

Tuusniemellä patsas luovutettiin kunnanjohtaja Timo Kiviluomalle 2.12.2021 klo 13 kunnanvirastossa, jonne patsas myös sijoitettiin. – Virastotalon aulassa patsas on keskeisellä paikalla, jossa kaikki kuntalaiset pääsevät sitä katsomaan, kunnanjohtaja Timo Kiviluoma kertoo. 
 


Käsityökahvilapäivät

Tule mukaan KÄSITYÖKAHVILAAN joka toinen torstai (= parillisilla viikoilla) klo 13.00 - ”KULTTUURIKELLARILLE” (= kunnantalon alakertaan, käynti K-kaupan puoleiselta nurkalta) ...

UIMAHALLIMATKAT KEVÄÄLLÄ 2022

Kaikille tuusniemeläisille tarkoitetut UIMAHALLIMATKAT TUUSNIEMELTÄ OUTOKUMPUUN KEVÄÄLLÄ 2022 Joka toinen tiistai 11.1., 25.1. (PERUTTU), 8.2., 22.2., 8.3., 22.3., 5.4. ja 19.4.2022 ...
 

 

TAPAHTUMIEN VUOSIKELLO

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA:

 

Vuosikuulutus 2022

  VUOSIKUULUTUS 2022

Kuulutus, Pohjois-Savon maakuntakaava 2040, 2. vaiheen luonnosvaihtoehdot ja valmisteluaineisto julkisesti nähtäville

Pohjois-Savon maakuntakaava 2040, 2. vaiheen luonnosvaihtoehdot ja valmisteluaineisto julkisesti nähtäville   Pohjois-Savon maakuntakaava 2040, 2. vaihe on vireillä....

Kaavakuulutus

  Kaavakuulutus Tuusjärvi-Hiidenlahti Kaava-aineisto Tuusjärvi-Hiidenlahti

Kuntavaalien tulokset

  Kuntavaalien tulokset

 

VISIT TUUSNIEMI -MATKAILUSIVUSTO 

 www.visittuusniemi.com

 

 

 
 
 

 

Tervetuloa Tuusniemelle

 

Tervetuloa Tuusniemelle vaikka asumaan ja yrittämään viihtyisään ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Kunnassamme on hyvät ja toimivat peruspalvelut. Kotisivuiltamme löydät myös lisää tietoa hyvistä ja edullisista tonteistamme. Tuusniemellä voit asua ja yrittää rauhallisessa maaseutuympäristössä, josta kuitenkin on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Kuopioon ja Joensuuhun. Oheisesta skyview –esityksestä pääset näkemään hienoja kuvia kesäisestä Tuusniemestä.

Timo Kiviluoma        

kunnanjohtaja                                                                           

Täältä pääset antamaan palautetta tai tekemään kuntalaisaloitteen smiley