Avoinna Tänään
24.09.2020
Kunnantalo
9-15
040 4861 900
Tuusniemen terveyskeskus
8-14
044 7183 005
Kirjasto
10-16
040 486 1921
Ajankohtaista
Takaisin

Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 -kirja julkaistiin elokuun viimeisenä päivänä

TIEDOTE

Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 -kirja julkaistiin elokuun viimeisenä päivänä

Kirjassa visioidaan ihannekuvaa digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta vuonna 2035. Käytännössä tarinaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon.

”Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 -malli perustuu tekniseen kunta-alustaan, joka toimii alustojen alustana, erilaisten tietojärjestelmien integroitumisasemana. Tekninen kunta-alusta kerää ja analysoi kunnan toiminnasta, palveluista ja kuntalaisista koostuvaa kuntadataa. Tekninen kunta-alusta ja kuntadata luovat edellytykset toiminnalliselle kunta-alustalle, kunnan elävälle toimintaympäristölle ja vuorovaikutukselle. Kuntalaisen hyvinvointi muodostuu asumisesta, elinkeinoista, sivistyksestä, demokratiasta, infrastruktuurista ja liikkumisesta sekä SOTE-alueiden ja valtion palveluista. Kunnan vastuulla olevat kuntalaisen hyvinvoinnin osa-alueet on kytketty tekniseen ja toiminnalliseen kunta-alustaan sekä kuntadataan. Kuntalaisen hyvinvointiin vaikuttavia ilmiöitä ovat myös ilmastonmuutos, uudet teknologiat, yhteisöllisyys ja luonto.”

Kirjan valmistuminen ajoittuu syksyyn 2020, jolloin se alustaa kevään 2021 kuntavaaleja ja vaaleihin liittyvää keskustelua. Kirja pöllyttää vakiintunutta ja osin rajoittunutta käsitystä tulevaisuuden kunnasta, kunnan roolista ja toimintatavoista.

Kirjan on kirjoittanut kuntien digitalisaation, muutoksen ja uudistumisen asiantuntija Toni Auvinen. Kirja on toteutettu yhteistyössä tulevaisuussuuntautuneiden kunta-alan kumppaneiden kanssa, joita ovat: CGI, Kuopion kaupunki, Istekki, Lempäälän kunta, Tiera, Tuusniemen kunta ja Kunnallisalan kehittämissäätiö.

Kirjan visio digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta on tarkoitettu keskustelun avaajaksi ja edistäjäksi. Kirjan sisältöä voidaan hyödyntää kuntien, kuntayhtymien, kuntien yhtiöiden ja kuntien sidosryhmien tulevaisuustyön tukena.

Toni Auvinen on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on toiminut kunta-alalla vuodesta 2001 mm. kunnanjohtajana, valtuuston puheenjohtajana sekä ICT- ja digijohtajana. Syksystä 2019 alkaen hän on toiminut Toni Auvinen Avarasti Oy:n yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Toni Auvinen Avarasti Oy on kuntien digitalisaation, muutoksen ja uudistumisen ykköstoimija, joka tarjoaa kunta-alan asiantuntijapalveluja kunnille, kuntayhtymille ja kuntien yhtiöille. Yrityksen kotipaikka sijaitsee Siilinjärvellä ja toimialueena on koko Suomi. Yrityksen visiona on tavoittaa kaikki Suomen kunnat vuoteen 2025 mennessä!

Suora linkki kirjan verkkojulkaisuun on tässä: https://luode.cld.bz/kunta-2035

 

Lisätiedot:

Toni Auvinen

Puhelin/WhatsApp: 044 245 0818

Sähköposti: toni.auvinen@avarasti.fi

                                                                                                                                                                                                                   


Tapahtumat

Menoinfo

  Lisää Tuusniemen tapahtumia Menoinfo-palvelussa

Tuusniemi 150 vuotta juhlavuoden tapahtumat

  Tuusniemi 150 vuotta juhlavuoden tapahtumat

 

TAPAHTUMIEN VUOSIKELLO

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA:

 

Ilmoitustaulu

Vuosikuulutus 2020

  Vuosikuulutus 2020

Tervetuloa Tuusniemelle

 

Tervetuloa Tuusniemelle vaikka asumaan ja yrittämään viihtyisään ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Kunnassamme on hyvät ja toimivat peruspalvelut. Kotisivuiltamme löydät myös lisää tietoa hyvistä ja edullisista tonteistamme. Tuusniemellä voit asua ja yrittää rauhallisessa maaseutuympäristössä, josta kuitenkin on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Kuopioon ja Joensuuhun. Oheisesta skyview –esityksestä pääset näkemään hienoja kuvia kesäisestä Tuusniemestä.

Timo Kiviluoma

kunnanjohtaja