Aikuistenneuvola

 

Joukkotarkastusnäytteet

Naisten joukkotarkastuksiin kuuluva kohdunkaulansyövän seulonnat eli irtosolututkimukset (papa-näytteet)  otetaan neuvolassa ympäri vuoden. Tutkimus on maksuton, ja siihen lähetetään henkilökohtainen kutsukirje.

 

Aikuisten ja matkailijoiden rokotukset

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista.

Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten.

 

Diabetesasiakkaat

Diabeteshoitajan työnkuvaan kuuluu diabetesta sairastavan hoidon ohjaus ja omahoidon seuranta. Tavoitteena on diabetesta sairastavan hyvä elämänlaatu ja toimintakyky.

Vastaanotolla käsitellään mm. lääkehoidon aloitusta ja tehostamisen tarvetta, omaseurannan sekä itsehoidon toteutusta sekä tuetaan esimerkiksi painonhallinnassa tai muiden elintapoihin liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa.

Diabeteshoitaja pitää huolen siitä, että kaikki hoitoon kuuluva on järjestyksessä; lääkkeet, lääkemääräykset, silmänpohjakuvat, munuaiskontrollit, itsemittaukset, verenpaineet yms.

 

Työttömien terveystarkastukset

Terveystarkastuksen tavoitteena on tunnistaa muun muassa työttömän työkyvyn esteitä, tukea henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa, edistää terveydentilaa ja toimintakykyä sekä ennalta ehkäistä sairauksia ja niiden fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia seurauksia.

 

Kuulontutkimukset

 

 

 

 

Aikuistenneuvola

Harjutie 2, 71200 Tuusniemi

Terveydenhoitaja  Satu Miettinen

044 7183 027

Soittoajat      ma-ke klo 8.00–9.00

Vastaanotto arkipäivisin klo 9-15

Diabetestarvikkeiden jako keskiviikkoisin klo 9-11